Na slovíčko s naším Šéfkuchařem Davidem Šaškem
„Vaření je pro mě silný emotivní zážitek. Je skvělé, když vidíte, že tím, co děláte, přinášíte téměř okamžitě radost druhým lidem a můžete ji s nimi sdílet.“
Náš executive chef David Šašek má za sebou úctyhodnou kariéru, kterou rozvíjel v předních zahraničních i pražských pětihvězdičkových hotelech a „haute cuisine“ restauracích. Své zkušenosti čerpal po boku těch nejlepších šéfkuchařů ze svého oboru jako např. u Siegfrieda Vidovice, Zdeňka Pohlreicha, Roberta Webstera a nebo Laurenta Grase, který dnes patří mezi světovou špičku. Jsme nadšeni ze spolupráce s Davidem, který pro návštěvníky restaurací pod značkou MOLO vytváří nezapomenutelné gurmánské zážitky. David používá k vaření hlavně tuzemské suroviny a maso z českých farem a je příznivec „zero-waste“ životního stylu. „Většinu mas připravuji metodou „Sous Vide“,“ říká David Šašek, executive chef MOLO Restaurant, a pokračuje: „Výsledkem je stále růžové, naprosto křehké a šťavnaté maso s vynikající chutí.“ David je jedním z průkopníků této metody vaření u nás, s kterou začal již před 18 lety. Kvalitu jím připraveného masa mu posvětil i slavný francouzský šéfkuchař Marc Veyrat.
David je také častým osobním šéfkuchařem světových osobností. Při všech návštěvách Madeleine Albright v České republice byl vždy osobně odpovědným za její menu, připravoval privátní večeři Morgana Freemana k jeho 70. narozeninám, staral se o amerického prezidenta Billa Clintona, osobně vařil pro osobnosti jako jsou Gérard Depardieu, Bobby McFerrin, Nigel Kennedy, Dee Dee Bridgewater, Charlotte Le Bon, Plácido Domingo a jiné.
Navštivte naši restauraci a vychutnejte si menu Davida Šaška. Dobrou chuť!