Michaela Fürstová
Michaela se cukrařině úspěšně věnuje již přes 12 let. Během studií na vysoké škole ji zaujaly klasické francouzské cukrárny v Paříži, kde zjistila, že dezerty mohou vypadat a chutnat trochu jinak, než byla zvyklá. Byl to pro ni silný impuls a v cukrařině se začala vzdělávat a věnovat se jí naplno. Účastnila se cukrářských programů pro profesionály po celé Evropě. Přelomový pro ni byl v roce 2019 kurz s Jordi Bordasem, držitelem titulu World Pastry Champion. Moderní pohled na cukrařinu, tvorba vlastních receptur, odlehčené dezerty.
V roce 2020 si otevřela vlastní cukrárnu, kde jste mohli ochutnat originální francouzské dezerty, domácí croissanty, řemeslnou zmrzlinu a výběrovou kávu. V říjnu 2020 se v Barceloně zúčastnila kurzu u známého francouzského cukráře Gregory Doyena. Následovaly kurzy moderní veganské ,,lacto free” cukrařiny s absolventkou cukrářské školy Le Cordon Bleu, Petrou Stáhlovou.
Michaela dále sbírala zkušenosti i například v Kodani, kde absolvovala stáž v restauraci Selma, odměněnou michelinským bibem a v typické dánské pekárně Brod. V roce 2022 absolvovala v Barceloně fantastický několikadenní kurz s Yun Eunyoung, zakladatelkou a C.E.O. GARUHARU.
Nyní můžete ochutnat její rukopis právě v Cafe du Lac, kde se svým týmem tvoří fantastické dezerty světové úrovně.
“Jsem velice vděčná, že mohu pracovat v cukrárně Café du Lac. Designově, a troufám si říci, i širokou nabídkou dezertů, viennoserie, domácími pralinkami z výběrových čokolád se může rovnat těm nejlepším, co jsem po Evropě viděla. To vše vytvářím v prostředí a ve spolupráci s lidmi, kteří svou práci milují stejně jako já. Dělat radost našim hostům je pro nás velkým potěšením.”